De 100 blije-eieren!


De 100 winnaars zijn bekend! Uit alle ingezonden reacties hebben wij de lekkerste recepten, grappigste quotes of beste tips gekozen. De winnaars hebben inmiddels bericht gekregen. Hier vind je een overzicht van de leukste inzendingen:


“Stel jezelf de uitdaging: One meatless month! De eerste 2 weken is het even zoeken en goed opletten in de winkel, daarna is het een eitje!”

Petra


“If you're having trouble, please lettuce know and we will give tips!”

Pien


“Haters gonna hate, I don't CARROT all! I love vegetables from my head TOMATOES! :- De genoemde hoeveelheid vlees in de meeste recepten is simpelweg vaak te vervangen voor eenzelfde hoeveelheid groenten, wel zo kleurig en ook zeker zo smaakvol! :D”

Maurice


“Voor de student en makkelijke koker: zilvervliesrijst koken, beetje olie in pan en daarin gekruide tofu bakken en potje sperziebonen (eerst afgieten natuurlijk) bij doen. Alles mixen. Makkelijk, goedkoop en healthy!”

Jeroen


“I'm NUTS about you!”

Anneleen


“Mijn idee is: don't be a bitch about it. Andere mensen eten nou eenmaal vlees. Door ze hatelijk aan te spreken op hun eetgedrag, lijkt het net alsof jij denkt dat zij met liefde en plezier een lammetje door de vleesmolen hebben gehaald. Je kan ze beter enthousiasmeren door ze te complimenteren met hun kleine stapjes. Ik eet voortaan 1 dag per week geen vlees. Deze shirts laten zien dat allerlei mensen minder vlees eten en dat het redelijk gemakkelijk is. Je brengt het onderwerp vaker ter sprake zonder de ander direct aan te vallen anderen zullen vaker instemmen dat zij ook aan het vleesminderen zijn. Handig dus, zo'n shirt!”

Rens


“Markeer voor jezelf een aantal dagen in de week waarop je sowieso geen vlees eet. Begin klein en breid daarna uit. Je zult zien dat je dan automatisch minder vlees eet dan tevoren!” Rik


“Gebruik peulvruchten als in je samengestelde maaltijd zo krijgen jij en je tafelgenoten ongemerkt extra vezels en plantaardige eiwitten binnen. Ook is dit een makkelijke manier voor iedereen (ook kinderen!) om aan de smaak te wenen. Gebruik bijvoorbeeld rode linzen in plaats van gehakt voor je pastasaus, kikkererwten door de curry, sojabonen of witte bonen door een saus en kikkererwten of linzen voor door de soep.”

Michael


“Wat mij als vegetariër erg boos kan maken is dat mensen er soms niets van weten. Zo zei mijn tante een keer deze tomatensoep is vegetarisch speciaal voor jou, wat bleek ze had de balletjes eruit gehaald maar er dreven nog stukjes vlees in rond.... De keer daarna had ze echt haar best gedaan en ipv haar tomatensoep met ballen een linzensoep gemaakt, helemaal vegetarisch en toch bomvol eiwitten, en het leukste: haar kieskeurige man vond het ook heerlijk en wilde liever deze dan tomatensoep!”

Eline


“I wonder if I got enough protein today’, said no gorilla ever.”

  1. Heggen

“Paddenstoelen zijn een heerlijk alternatief op vlees, omdat ze ook een beetje vlezig smaken. Nu de winter er aankomt zijn er talloze heerlijke stoofpot recepten met paddestoelen beschikbaar!”

Pascale


“Dit is mijn favo zomerse recept: Bieten tortilla van No Fairytales met hummus, falafel, tomaat, mais, avocado, feta en koriander. Super simpel en snel om te maken. Leg de wraps op een bord en besmeer ze met hummus, strooi vervolgens alles wat je lekker vindt erop (de falafel kun je even doormidden snijden) en verkruimel de feta erover. Voor koriander lovers: go loco! Anders kun je ook peterselie gebruiken. Vouw vervolgens de wrap dubbel en verwarm deze in een tosti ijzer. Smullen!”

Fenna


Dankzij deze toffe inzendingen hebben wij weer nieuwe inspiratie gekregen, jij ook? Wij gaan in ieder geval een vega- of flexitarisch 2019 tegemoet. Breng ook de discussie op gang met één van onze ‘Er is meer dan vlees’ T-shirts. Deze zijn hier te bestellen. Good luck!